Tekemistä Kööpenhaminassa talvella

Suunnitteletko matkaa Kööpenhaminaan marras-, joulukuu-, tammi- tai helmikuussa? Talvi ei ole vilkkain vuodenaika Kööpenhaminassa. On kuitenkin edelleen loistava aika vierailla Tanskan pääkaupungissa. Ja auttaaksemme sinua suunnittelemaan lomaasi, olemme koonneet luettelon Kööpenhaminan parhaista tekemistä talvella.

Kööpenhamina on pieni kaupunki, jossa on lukuisia erinomaisia ​​majoitusvaihtoehtoja kaupungin keskustassa ja sen ympäristössä. Toinen etu Kööpenhaminassa tammi-helmikuussa vierailusta on upeat hotellihinnat! Suosittelemme Hotels-scanner.comia löytämään halvimman tarjouksen, ja monet hotellit tarjoavat ilmaisen peruutuksen, jos suunnitelmasi muuttuvat.

Vierailu Tanskan pääkaupungissa on ollut pitkään ”must see” eurooppalaisten kohteideni listallani. Olin kuullut hämmästyttäviä asioita Tanskasta keväällä ja kesällä, mutta meillä ei koskaan ollut kova halu käydä Kööpenhaminassa talvella.

Olin järkyttynyt huomatessani, että Kööpenhaminan talvi on yksi hienoimmista vuodenajoista vierailla, koska kaupunki tarjoaa suhteellisen rauhallisen tauon.

Paikalla oli vähemmän ihmisiä, ja Kööpenhaminan talvikohteita oli runsaasti nähtävänä sekä museoita tutkittavana. Kylmä sää tarjosi meille myös tekosyyn kuluttaa… Melko vähän! Ja Kööpenhaminassa on yksi mukavimmista ruokakohteista, joita olen koskaan nähnyt missään kaupungissa, jossa olen käynyt!

Talvella sää Kööpenhaminassa on synkkä.
En aio sokeroida mitään. Tammi- ja helmikuussa (kun menimme) sää Kööpenhaminassa on viileä ja sataa omituista lumisadetta. Tammikuu on Kööpenhaminassa kylmin kuukausi, jolloin päivänvaloajat putoavat hieman alle 8 tuntiin.

Huolimatta siitä, että vuorokauden keskilämpötila laskee talvikuukausina 0-4 celsiusasteeseen, pystyimme kävelemään ja pyöräilemään kaupungin läpi vaivattomasti. Olin järkyttynyt nähdessäni niin monet ihmiset ajamassa pyörällä töihin ja takaisin Kööpenhaminan talven aikana (tietenkin huiveilla, hanskoilla ja pipoilla).

Olen varma, että monet ihmiset sanoisivat, että kevät tai kesä ovat parhaita aikoja vierailla Kööpenhaminassa, enkä voi kiistellä heidän kanssaan, koska en ole koskaan käynyt näinä vuodenaikoina. Tänä aikana olen varma, että kaupunki herää henkiin. Mutta jos olet huolissasi Kööpenhaminassa vierailusta talvella, älä ole – henkilökohtaisesti uskon, että jos et ole väkijoukkojen ystävä etkä pelkää kylmää säätä, Kööpenhaminan talvi voi olla ihanteellinen vuodenaika. !


Nouse pyöreään torniin (Rundetaarn)

Tämä on luettelomme kärjessä syystä. Tämän muinaisen rakenteen kiipeäminen on yksi epätavallisimmista asioista Kööpenhaminassa mihin aikaan vuodesta tahansa, ei vain talvella. On yllättävää, että pyöreä torni, jonka kuningas Christian IV pystytti 1600-luvulla, on edelleen niin upeassa kunnossa tänään.

Pääset huipulle, kun olet noussut tornin sisällä olevaa kierreluiskaa pitkin. Purista kapeiden tikkaiden portaiden läpi ja ’reikä katossa’ päästäksesi tornitasolle, joka tarjoaa upean 360 asteen panoraamanäkymän Kööpenhaminan kattoihin.

Käytännön neuvoja pyöreälle tornille:
Kbmagergade 52A, 1150 Kööpenhamina, Tanska

Aukioloajat: Pyöreä torni on avoinna päivittäin klo 10-18. koko talvikauden (paitsi jouluaattona, joulupäivänä ja uudenvuodenpäivänä). Talvikuukausina Pyöreän tornin huipulla sijaitseva observatorio on avoinna klo 18-21. tiistaisin ja keskiviikkoisin.

The Gardens Botanical (Botanisk Have)
Kööpenhaminan kasvitieteellisessä puutarhassa käyminen talvella on yksi mukavimmista ilmaisista (ja lämpimistä) asioista Kööpenhaminassa. Historiallinen palmutalo korkealla katolla, valurautaisilla kierreportaillaan ja katoskäytävällään on upein 27 sisäkasvihuoneesta.

Kasvihuone on niin lämmin ja kostea, että heti kun astut ovesta läpi, lasisi ja kameran linssi huurtuvat. On kuin olisit astunut trooppiseen viidakkoon. Olin hämmästynyt, kun löysin tämän kodikkaan pienen aarteen Kööpenhaminan keskustassa talven keskellä!

Käytännön neuvoja kasvitieteellisille puutarhoille:

Gothersgade 128, 1123 Kööpenhamina, Tanska

Aukioloajat: Lokakuusta maaliskuuhun kasvitieteellinen puutarha on avoinna klo 8.30-16 ja Palmutalo klo 10-15.30. joka päivä paitsi maanantai.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *