Pakolliset nähtävyydet Pekingissä

Pekingissä, jolla on lähes 3000 vuoden historia, on lukuisia historiallisia esineitä. Pekingissä on nykyään useita pilvenpiirtäjiä, mukaan lukien monet erityyppiset nykyaikaiset rakenteet, kuten Linnunpesä, China World Trade Center Phase III ja CCTV-rakennus. Pekingissä on laajat matkailupalvelut ja ihanteellinen matkailuympäristö rikkaan kulttuurihistoriansa ja edistyneen modernisointiprosessin lisäksi. Pekingiin on suhteellisen helppo matkustaa julkisilla kulkuvälineillä. Pekingiin kulkee käytännössä 24 tunnin lentokoneita, junia ja busseja, ja useimmilla mailla on päivittäiset lennot Pekingiin. Kun saavut Pekingiin, metrot, bussit ja yksityisautot kulkevat kaikkiin suuntiin, mikä tekee siitä melko helpon. Pekingin nähtävyyksien lippuhinnat ovat myös suhteellisen kohtuulliset, ja monilla paikoilla on englanninkielinen versio ohjeistaan. Pekingissä on myös paras yleinen turvallisuus, ja ihmiset ovat melko innokkaita; monet nuoret syntyperäiset osaavat puhua englantia.

Parhaat autonvuokraustarjoukset Pekingissä jopa 80 % alennuksella sivustosta bookingcar.eu. Voit vertailla hintoja verkossa ja saada erikoistarjouksia.

1. Kielletty kaupunki (palatsimuseo)
Se on parhaiten säilynyt ja suurin puurakenteinen muinainen rakennuskompleksi Kiinassa, ellei koko maapallolla, ja sitä pidetään ”ensimmäisenä viidestä suuresta palatsista maailmassa”. Kielletty kaupunki valmistui vuonna 1420, ja sen pinta-ala on 720 000 neliömetriä, rakennusala on noin 150 000 neliömetriä, yli 70 suurta ja pientä palatsia sekä yli 9 000 asuntoa. Se on yksi maailman suurimmista ja parhaiten säilyneistä vanhoissa rakennuksissa olevista puurakenteista, ja se nimettiin maailmanlaajuiseksi kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1987.

Kiinan suuret muurit
Muinaisessa Kiinassa muuri oli sotilaallinen rakennelma. Se on kohoava, kiinteä ja jatkuva pitkä seinä, joka rajoittaa vastakkaisten ratsastajien liikkuvuutta. Suuri muuri ei ole yksinäinen kaupunginmuuri, vaan pikemminkin puolustusjärjestelmä, joka koostuu kaupunginmuurista pääosana ja joukosta kaupunkeja, esteitä, paviljonkeja ja kylttejä. Suurten muurien kokonaispituus on yli 21 000 kilometriä, ja ne ovat enimmäkseen hajallaan 15 provinssiin, autonomisiin alueisiin ja kuntiin, mukaan lukien Peking, Hebein maakunta, Tianjin, Shaanxin maakunta, Gansun maakunta ja muut. Se nimettiin maailman kulttuuriperintökohteeksi joulukuussa 1987, ja sitä pidetään myös yhtenä ”maailman seitsemästä keskiajan ihmeestä”. Badaling, Jinshanling, Gubeikou, Jiayuguan ja muut suuren muurin merkittävät osat löytyvät täältä. Vierailu Kiinan muurilla, erityisesti Mutianyu-osassa, olisi erittäin suositeltavaa. Se on Kiinan pisin muuri, jonka kokonaispituus on 5 400 metriä ja metsäpeittoaste yli 90 %. Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton, entinen Britannian pääministeri John Major ja joukko muita maailman johtajia ovat vierailleet Mutianyun muurilla.

Kolme. Kesäpalatsi
Keisarillinen puutarha Kiinassa Qing-dynastian aikana. Se sijaitsee Pekingin läntisellä esikaupunkialueella, 15 kilometriä keskustasta, ja sen pinta-ala on noin 290 hehtaaria (2,9 neliökilometriä). Longevity Hill ja Kunming Lake ovat osa Kesäpalatsia, joka on sijoitettu länsimäisten kukkuloiden taustalle. Arkkitehtoninen kompleksi on kietoutunut vuorten ja järvien kanssa, ja näkymä vaihtelee päivittäin. Kesäpalatsi on maailman parhaiten säilynyt keisarillinen palatsi. ”Royal Garden Museum” merkittiin ”World Heritage List” -luetteloon marraskuussa 1998.


4. Taivaan temppeli

Taivaan temppeli, jonka pinta-ala on noin 2,73 miljoonaa neliömetriä, sijaitsee Pekingin eteläosassa. Se pystytettiin vuonna 1420 Ming-dynastian aikana ja kunnostettiin Qing-dynastian Qianlong- ja Guangxu-kausien aikana. Se oli omistautumis- ja rukouskeskus Ming- ja Qing-dynastioiden hallitsijoille. Vuonna 1998 Taivaan temppeli nimettiin maailmanlaajuiseksi kulttuuriperintökohteeksi. Taivaan temppeli, riippumatta siitä, onko sen yleinen ulkoasu tai tietty rakenne, kuvaa taivaan ja maan (eli ihmisten ja jumalien) välistä vuorovaikutusta, ja tämä yhteys on muinaisen kiinalaisen kosmologian perusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *