Dubain matkaopas

Dubai on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien (UAE) seitsemästä emiraatista. Kaupunki on kehittynyt nopeasti maailman tärkeimpänä matkailukohteena.
Pohjimmiltaan autiokaupunki Dubaista on tullut turistinähtävyys, koska sen liberaali politiikka, upea infrastruktuuri, hyvät matkailupalvelut ja henkeäsalpaavat ihmisen tekemät ihmeet tekevät siitä. Lue Dubaissa vierailusta Essential Travel Guide to Dubai -oppaasta.
Sinun täytyy nähdä kaunis Burj Khalifa, maailman korkein pilvenpiirtäjä; ihmisen rakentamat Palmsaaret; Dubai Fountain, Dubai Mall ja monet muut.
Voisi uskoa, että koska Dubai on niin tyylikäs ja raikas, sillä ei ole juurikaan muuta tarjottavaa vierailijoille kuin shoppailu ja glamouri, mutta näin ei ole. Voit valita monista Arabiemiirikuntien rannoista viettääksesi unohtumattoman loman. Käytä 1001beach.com-sivustossa olevaa Dubain ylellisten rantojen sijoitusta.
Käytä taksia.
Taksit ovat yksi kätevimmistä ja edullisimmista julkisen liikenteen muodoista Dubaissa. Useat yritykset työskentelevät tähän suuntaan, jokaisella on oma brändinsä ja laatunsa. Nämä ohjaamot voidaan nähdä kaupungin suurilla aukioilla, kauppakeskusten, hotellien ja ravintoloiden edessä.

Ei e-lippua
Nol on sähköinen lippukortti, jota voidaan käyttää kaikissa Dubain julkisissa kulkuvälineissä. Tällä kortilla voit maksaa linja-autojen, metrojen, raitiovaunujen, vesibussien ja jopa taksien hinnat. Null Card -kortti hyväksytään myös julkisissa ajoneuvopuistoissa, Dubain julkisissa puistoissa, Etihad-museossa ja yli 2 000 jälleenmyyjässä ympäri kaupunkia.
Käytä metroa.
Intercity-liikennevaihtoehtoja ovat taksit, metro ja raitiovaunut. Mene lentokenttien terminaaleihin 1 ja 3 ja mene minne tahansa Dubaissa saapuessasi. Hanki vain metrokortti ja lataa se, jotta voit käyttää sitä myös muina päivinä.
Mennä bussilla
Dubai Roads and Transportation Authority liikennöi 1 518 bussia 119 reitillä, jotka palvelevat kaikkia kaupungin osia. Huomioithan, että et voi maksaa bussilippua käteisellä ja että sinulla on oltava nollakortti.

Monorailin käyttö
Dubai Monoraililla on oma lippujärjestelmä, eikä sitä ole linkitetty muihin joukkoliikennejärjestelmiin. Kohteesta riippuen voit ostaa kerta- tai meno-paluulippuja asemalta ja nousta junaan. Muista, että ostetut liput ovat voimassa vain samana päivänä. Junat lähtevät 11 minuutin välein klo 9.00–22.00.
Internet-taksit
Internettaksit ovat toinen vaihtoehto kaupunkien väliselle liikenteelle Dubaissa. Voit suorittaa tämän käyttämällä joko maailmanlaajuista Uber-sovellusta tai paikallista Careem-sovellusta.
Paras aika vierailla Dubaissa
Ihanteellinen aika vierailla Dubaissa on marraskuusta huhtikuuhun (alkusyksystä alkukevääseen). Dubain lämpötila on viileämpi tähän aikaan vuodesta, mikä on ihanteellinen aavikkosafarille. Tietenkin matkustaminen on tänä aikana kalliimpaa. Syys- ja lokakuu ovat myös erinomaisia ​​kuukausia uimiseen ja vesiurheiluun Dubaissa. Dubai on tällä hetkellä eristyneempi, ja kustannukset ovat halvempia.

Hanki SIM-kortti
Kun lennät Dubaihin, voit käyttää puhelintasi roaming-tilassa, mutta maksut ovat melko kalliita. Rahan säästämiseksi suosittelemme UAE SIM-korttien ostamista. Maalla on kaksi suurta palveluntarjoajaa, Etisalat ja Du (Du), jotka molemmat tarjoavat vierailijoille erinomaisia ​​palveluita.
Ilmaisen internetin käyttö
Dubaissa, kuten kaikissa muissakin maissa, Internetiä vaaditaan verkkotaksien, reititysjärjestelmien ja online-oppaiden hyödyntämiseksi. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien internetin korkeiden kustannusten vuoksi suosittelemme, että käytät ilmaista internetiä yleisissä tiloissa työsi suorittamiseen. Lentokentillä, hotelleissa, ravintoloissa, kahviloissa ja ostoskeskuksissa on ilmainen internetyhteys.

Kuvien ottaminen ilman lupaa Dubaissa
Dubailla on tiukat säännöt useissa olosuhteissa. Yksi niistä on ihmisten valokuvaaminen ilman heidän lupaansa.
Tämä on laitonta, rikos, josta voidaan rangaista. Jos kuvaat tuntematonta ilman hänen suostumustaan, voit saada suuren sakon tai mahdollisesti vankeusrangaistuksen.
Alkoholin juominen Dubaissa
Arabiemiirikunnat ovat muslimivaltio, ja alkoholin valmistus ja juominen julkisilla alueilla on laitonta. Alkoholi on sallittu vain ravintoloissa ja muissa toimiluvan saaneissa laitoksissa. Tämän seurauksena, jos sinut huomataan juovan tai jopa humalassa määritetyn paikan ulkopuolella, sinut tuomitaan syylliseksi ja rangaistaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *