Syitä vierailla Bratislavassa

Bratislavan tunsi tunnettu Casanova, joka kutsui sitä ”Euroopan kauneimmaksi kaupungiksi”, ja hän tiesi kauneudesta pari asiaa. Bratislavan siluetti muuttuu, kun se sijaitsee mahtavan Tonavan varrella ja lepää Pienissä Karpaattien vuoristossa: kohoavat viiden tähden hotellit, ostoskeskukset ja asuntokompleksit etsivät nyt tilaa lähiöissä, jotka ympäröivät – onneksi – vielä historiallisia vanhankaupungin rakennuksia. , kirkot ja palatsit. Se on mukavan näköinen pääkaupunki täynnä hyvännäköisiä ihmisiä, joilla näyttää olevan ihanaa aikaa.
Autovuokraamo Cars-scanner tarjoaa mahdollisuuden vuokrata auto Bratislavassa. Muutamalla napsautuksella voit varata auton verkossa ja saada sen saapuessasi. Slovakia on pieni maa, autolla pääsee mihin tahansa kaupunkiin tai kylään. Voit myös ottaa kyydin Wieniin, Budapestiin tai Prahaan – kaikki käden ulottuvilla.

Huolimatta Välimeren tyylisen vanhankaupungin alueen kahvilaterassilla kuhisevista turistijoukoista, Bratislava ei näytä koskaan ruuhkaiselta. Siellä on paljon viheralueita, joille paeta, mukaan lukien puiden reunustamat aukiot, upeat puistot ja puutarhat sekä kaupungin yläpuolella olevat vehreät kukkulat.
Bratislavan pieni koko on houkutteleva: se on kompakti ja toivottaa vierailijat tervetulleiksi. Yhteenvetona voidaan todeta, että Bratislava on ihanteellinen viikonloppumatkalle, romanttiselle kaupunkilomalle, perhelomalle tai tukikohta Slovakian vähemmän tunnettuihin nähtävyyksiin tutustumiseen. Siksi sinun pitäisi mennä Bratislavaan…
1. Viini (ja olut) ovat halvempia kuin vesi.
Jos jossain kaupungissa on koskaan ollut syytä vierailla, onko se varmasti tämä? Joe huomasi juuri, että Bratislavassa on Euroopan halvin olut, jonka keskimääräinen tuoppi maksaa 1,48 euroa. Se on vähemmän kuin vesipullon hinta!
Kun söin ravintolassa turistialueen ulkopuolella, löysin viinin suunnilleen samaan hintaan. Et todellakaan voi voittaa Bratislavan kustannuksia illanviettoon tai vain juomaan illallisen kanssa.

2. Insta-arvoinen sininen kirkko
Sininen kirkko on yksi Bratislavan tunnetuimmista maamerkeistä. Se on toisin kuin mikään muu jugendtyylinen katedraali, jonka olen nähnyt. Sininen kirkko käytännöllisesti katsoen sulautui taivaaseen kauniina päivänä, jolloin vierailin, mutta uskon sen olevan upea myös sadepäivänä. Sisältä kirkko on yhtä uskollinen nimelleen, vaaleansinisine seinineen.
3. Se on vain tunnin matkan päässä Wienistä.
Bratislava sijaitsee Itävallan ja Unkarin välissä, ja se ei voisi olla mukavampaa nähdä näiden kahden välillä matkustaessa. Junamatka Wienistä kestää 1 tunnin ja Budapestista 2 tuntia junalla tai FlixBusilla. Vierailu Bratislavassa vie hyvin vähän aikaa suunnitelmastasi, varsinkin koska tarvitset vain päivän tutkimiseen.
Jos sinulla on kestävyyttä ja seikkailuhenkeä, voit jopa ajaa pyörälläsi Wienistä Bratislavaan.

4. Paikallinen hiilihydraattimakuinen ruoka
Jos koskaan oli syytä mennä uuteen kansaan, se johtuu keittiöstä. Kun pääsen jonnekin, yksi ensimmäisistä asioista haluan tietää, missä voin syödä. Oletan (toivottavasti?), etten ole yksin. Mitä ei pidä arvostaa lihavassa, hiilihydraattipitoisessa ja juustomaisessa slovakialaisessa ruoassa?
Ei vain, mutta jos matkustat budjetilla, Bratislavan keittiö on erinomaista. Slovakian pubi, jossa voit syödä lampaanjuustonyytit muutamalla eurolla, on yksi hienoimmista käyntikohteista. Jos se ei ole pakottava kannustin mennä Bratislavaan, en tiedä mikä on.

5. Halvat oopperaliput
Bratislavan ilmaisen kävelykierroksen opas kertoi meille, että itävaltalaiset ylittävät usein Slovakian rajan halpoja oopperalippuja varten. Eturivin liput Wienissä maksavat 300 €, Bratisalavissa vain 40 €!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *