Mitä tehdä Bangkokissa lomalla

Bangkok on äärimmäisyyksien kaupunki. Mitä tehdä Bangkokissa, riippuu ainutlaatuisista kiinnostuksen kohteistasi ja tyylistäsi. Lumpini Parkin rehevä rauhallisuus houkuttelee yhtä paljon Bangkokia kuin kuninkaallisen suuren palatsin kimalteleva loisto. Ja vasta kun yhdistät nämä erilaiset Bangkokin paikat, ymmärrät täysin, miksi Thaimaan pääkaupungista on tullut yksi maailman rakastetuimmista kaupungeista. Tässä on joitain parhaita asioita Bangkokissa.

Yli 6633 hotellia Bangkokissa on varattavissa online-varauksiin jopa 70 %:n erikoisalennuksella. Hotelhunter auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset vertaamalla hintoja kaikista suosituista varausjärjestelmistä kerralla. Keskimääräinen hotellivaraushinta Bangkokissa on 50 euroa per yö.

Ihaile kuninkaallisen suuren palatsin loistoa. Tämä rakennelma pystytettiin Siamin kuninkaalle vuonna 1782. Ja on selvää, että rahaa ei käytetty täydellisimmän mahdollisen kartanon rakentamiseen. Temppelit on kullattu, kaikkialla on värikkäitä veistoksia, ja kauniit koristeelliset kaiverrukset esittelevät thaimaalaista taidetta. Siellä on kuitenkin myös hallintotoimistoja, joten kompleksissa on noin 100 erillistä rakennusta. Queen Sirikit -tekstiilimuseo sijaitsee myös täällä, vaikka useimmat kävijät eivät näe sitä. Kannattaa käydä katsomassa, jos haluat nähdä kauniita silkistä valmistettuja kuninkaallisia mekkoja sekä batiikkiesineitä. Suuri palatsi on edelleen Thaimaan kulttuurikeskus ja yksi Bangkokin näkyvimmistä nähtävyyksistä nykyään.

Osoita kunnioitustasi Buddha-temppeleissä. Bangkokissa on kaksi suurta temppeliä upeine Buddha-patsaineen. Smaragdibuddha-temppeli (Wat Phra Kaew) sijaitsee Suuren palatsin alueella. Kultaverhoista meditoivaa Buddhaa (tehty jadesta) pidetään Thaimaan arvostetuimpana buddhalaisena pyhäkönä.

Wat Pho eli Makaavan Buddhan temppeli sijaitsee aivan Suuren palatsin eteläpuolella. Tämä temppeli rakennettiin alun perin 1500-luvulla, joten se on yksi Bangkokin vanhimmista temppeleistä. Mutta se on 150 jalkaa pitkä, 50 jalkaa korkea kyljellään makaava Buddhan patsas, joka houkuttelee kävijöitä Bangkokiin. Se on yksi Thaimaan suurimmista Buddha-veistoksista.
Nämä temppelit ovat näkemisen arvoisia. ”En ollut valmistautunut Bangkokin temppelien valtavaan loistoon!” sanoo turisti Katherine.

Koe thaimaalaisten markkinoiden melu. Thaimaan seikkailumatkamme sisältää värikkään vierailun Damnoen Saduakin kelluville markkinoille puisella pitkähäntäveneellä. Nämä markkinapaikat eroavat toisistaan, koska myyjät ja asiakkaat kulkevat vesillä. Sen sijaan, että kävelet kaupasta kauppaan, purjehdit ympäriinsä ja etsit tilaa samalla kun kauppiaat ja ostajat vaihtavat parhaita hedelmiä, ruokia ja muita paikallisia herkkuja. Aja kukkamarkkinoille, jos haluat nauttia paikallisesta energiasta – se on yksi Bangkokin parhaista paikoista kurkistaa thaimaalaista elämää. Retkikoordinaattorimme vievät sinut myös Maeklong Railway Marketin ympärille, joka sijaitsee toimivan rautatien varrella. Tämä tarkoittaa, että kioskien omistajien on oltava nopeita purkamaan ja rekonstruoimaan myymälänsä aina junan saapuessa!
Yksi matkustaja Peterin lempipiirteistä kaupunkilomallaan oli käydä kauppapaikoilla. Bangkok on ”vilkas länsimainen metropoli”, hän sanoo, ”mutta aikataulun avulla voit tutustua joihinkin sen perinteisempiin kauppapaikkoihin.”
Tutustu Bangkokin ilmakehän kanaviin. Bangkok tunnetaan ”idän Venetsiana” vuonna 1682 kaupungin ympärillä kiertävien värikkäiden kanavien (tai thaikielessä khlongien) vuoksi. Ne ovat olleet siellä 1700-luvulta lähtien, mutta monet kanavat, jotka olivat aiemmin kaupungin keskustan alueilla, on täytetty. Kanavia on edelleen paljon purjehtimiseen, ja kaikki Bangkok-matkamme sisältävät pikaveneen kyytiin nousemisen. Älä missaa näitä muinaisia ​​jokia näkemistä ja purjehdusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *