Matkaopas Wieniin

Kaunis paikka, joka on täynnä keisarillisia muistoja, oopperataloja ja herkullisia leivonnaisia, vierailee lähinnä ajatuksissaan Wienissä. Kuitenkin monipuolinen arkkitehtoninen juhla, korkeasta barokista 1800 -luvun massiivisiin keisarillisiin rakenteisiin, 1900 -luvun alun Jugendstil -koristeelliseen tyyliin (jugendtyyliin), kaupunki voi hukuttaa monet kaupungin upeudesta.

10. vuosisadalla Wien oli tärkeä keskus, ja vuonna 1278 Rudolf Hapsburg tuli alas, mutta vasta vuonna 1683 kaupungista tuli keisarin asuinpaikka. Suuret aatelissuvut kaatoivat Wienin barokkityylistä rakennusta. Kaupungista tuli hedelmällinen maaperä aikakauden ideologisille rakkauksille Habsburg -kauden päättymiseen asti, ja nykyään Freudin, Klimtin ja Schielen aaveet ovat kaupungin suurimpia matkailukohteita.

Mitä tehdä ja mitä nähdä

Wienin keskusta ja sen historiallinen keskusta tai sisäkaupunki vain 1 km: n päässä on huomattavan pieni. Siellä ja Ringstrassen varrella ovat merkittävimmät nähtävyydet – raitiovaunujen ja ajoneuvojen tukkamat bulevardit, jotka muodostavat kehäkadun ytimen ympärille. Jopa syrjäiset kohteet, kuten upea Schönbrunnin keisarillinen palatsi, helpottavat julkisen liikenteen kulkua alle 30 minuutissa. Vierailu Wieniin ei kuitenkaan koskaan olisi täydellinen kaikille upeille linnoille ja museoille ilman, että joutuisit viettämään rauhassa päivän yhdessä suuresta ja nuhjuisesta loistavasta kahvilasta, josta kaupunki on tunnettu.

Majoitus

Varaukset etukäteen kesällä ovat tärkeitä halvemman majoituksen kannalta. Monet hostellit sijaitsevat Westbahnhofin vieressä, muutaman pysäkin päässä keskustasta. Yksinomaisia ​​säästöjä maailmanlaajuisista varausjärjestelmistä ja hotelleista. Kaikki erikoistarjoukset löytyvät meiltä, ​​ja Hotels-scanner.com voi säästää jopa 80 prosenttia.

Uskollinen

Belvedere (10: 00–6: 00 joka päivä) on yksi Wienin parhaista rakennuksista kehätien eteläpuolella (10: 00–17: 00 Oberes 14 €, yhdistelmälippu 20 €) Kaltevassa muodollisessa puutarhassa kaksi upeaa barokkitaloa yksi muu. Klimtin hienoimpia maalauksia kaupungissa, mukaan lukien Kiss, ovat esillä kahdessa Oberes Belvedere -rakennuksessa, kun taas Unteres Belvedere ja Orangerie näyttävät väliaikaisia ​​näyttelyitä.

Linna

Suuri ja ylellisesti sisustettu Hofburgin palatsi sijaitsee korttelin päässä Grabenista kaakkoon, ja siellä on monia Wienin tärkeimpiä keisarillisia paikkoja. Kaiserappartmentsin ulkopuolella on joitain Euroopan kauneimpia keskiaikaisia ​​käsitöitä ja jalokivikauppiaita, mukaan lukien Pyhän Rooman valtakunnan jäänteitä ja Hapsburger Crown Jewels (ma -ke – su 9.30–17.30). Hyödynnä yksinkertaisesti vaikuttavampi Schatzkammer. 12 €). Kaksi Wienin pitkäaikaisimmasta turistikuvasta voidaan nähdä myös Hofburgissa, laulavat pojat ja poimimassa hevosia. Portaat pitkin Schatzkammeria johtavat Hofmusik Kapelleen (10: 00-23: 00, pe 11: 00-11: 00) Wienin poikakuoron laulumessalle (9:15 syyskuun puolivälistä kesäkuuhun; t 01: 533 99 27).

Judenplatz

Judenplatz, luoteeseen Stephansdomista, hallitsee brittiläisen taiteilijan Rachel Whitereadin tarkoituksellisesti himmeää betoniholokaustin muistomerkkiä, vaikkakin yksi Wienin kauneimmista pienistä paikoista. Aukiolla juhlistetaan keskiaikaista juutalaista ghettoa ja 1400-luvun synagogan perusta klo 8.00 (ma ja to 10: 00-6: 00, perjantai 10: 00-16: 00) upeassa Judenplatz-museossa. elämään keskiaikaista juutalaista elämää Wienissä. Lippu sisältää pääsyn Dorotheergasse 11: een Stephans Platzin eteläpuolella (ma – pe klo 10.00–18.00) kiehtovaan juutalaiseen juutalaisen perinnön ja kulttuurin museoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *