Thessaloniki, Kreikka Parhaat asiat

Uusin kohde itsenäisille matkailijoille on Thessaloniki, jolla on kerskailuoikeus. Kreikan toiseksi suurin kaupunki on portti Makedoniaan, josta on yhteydet Aleksanteri Suuri ja hänen opettajansa Aristoteles. Sen kaksi päälaitosta houkuttelevat mukanaan suuria opiskelijoita ja nuoremman musiikki-, taide- ja urheiluyhteisön. Kaupungin monipuolinen kahvila- ja ravintolakulttuuri.

Myös rikas historia, 1400-luvun tornista hämmästyttäviin museoihin, joissa on suuri kokoelma historiallisia esineitä, Thessaloniki, joka on UNESCOn muinaisen kristillisen ja bysanttilaisen taiteen avoin museo.

Alennukset Thessalonikin hotelleista jopa 70%. Pysyvät erikoistarjoukset Hotelhunter.com

Nauti lämpökylpyistä ja kaskadista

Jos olet valmis yksinkertaiselle päiväretkelle, opastetut matkat ovat alle kahden tunnin päässä Thessalonikista upeisiin nähtävyyksiin. Rentoudu pozar -kylpylässä, taustalla olevilla luonnollisilla kuumilla lähteillä kauniilla Voras -vuorella. Matka sisältää perinteisen kreikkalaisen lounaan ja vierailun paikallisille markkinoille kauniissa kaupungissa lähellä Pozaria. Viimeinen kohde on Edessa, muinaisen Makedonian kuningaskunnan ensimmäinen pääkaupunki – näet Balkanin suurimmat vesiputoukset, Edessan vesiputoukset.

Osallistu UNESCOn maailmanperintöön.

Thessaloniki on Unescon luettelo varhaiskristillisen ja bysanttilaisen taiteen avoimena museona. On 15 erillistä paikkaa, jotka kattavat kulun Rooman ottomaanien valtakunnasta varhaiskristilliseen aikaan.

Voit seurata Thessalonikia ympäröivää Paleokristiaa ja Bysantin muistomerkkejä tai ainakin mennä Rotundeen, joka on torni, joka vastusti maanjäristyksiä ja valtakuntia sekä hajanaisia ​​raunioita upeista varhaisista mosaiikeista. Voit tutustua Rotondeen, joka on yksi kaupungin vanhimmista ja merkittävimmistä rakennuksista. Sitä kutsutaan Agios Georgiosin kirkkoksi, vaikka useimmat ihmiset kutsuvat sitä vain Rotundaksi. Suuri ja upea esimerkki myöhään roomalaisesta rakentamisesta, se on pakko vierailla.

Tutustu kävelyruokaan

Jos koko perhe haluaa tietää lisää alueen herkuista kokeneilta asiantuntijoilta, aloita miellyttävä 2,5 tunnin kävelykierros Thessalonikissa. Oppaasi tarjoaa sinulle paitsi paikallisia aamiaisleivonnaisia, välipaloja ja kahvia, mutta myös kiehtovia tarinoita kreikkalaisesta ruoasta ja tavoista. Matka sisältää vierailun värikkäille avoimille markkinoille (maanantaista lauantaihin); saatat tuntea itsesi melkein paikalliseksi.

Värikäs vanhakaupunki Tutki

Noin 2300 vuotta vanha Ano Poli, vanha kaupunki, joka tunnetaan myös nimellä Yläkaupunki, tekee siitä kaupungin vanhimman osan. Se on myös Thessalonikin korkein kohta ja tarjoaa siksi upeat näkymät ja rauhallisen ilmapiirin ylhäältä. Muuri, jossa on tornit, vanhoja uskonnollisia rakennuksia, Bysantin mosaiikkeja ja freskoja sekä muita historiallisia jäänteitä, näkyy tästä paikasta. Katso pieniä kujia, kivettyjä katuja ja historiallisia taloja.

Vaeltele joen rannalla.

Turistit ja asukkaat rakastavat kävellä, treenata, pyöräillä, ottaa kuvia ja nauttia erilaisista vapaa -ajan tapahtumista Thessalonikin 5 kilometrin rannalla. Alue on jaettu Palia Paralia ja Nea Paralia (New Waterfront). Siellä on monia viheralueita, joiden teemoja ovat Varjopuutarha ja Ruusutarha.

Tarkista Modianon paikallisilta markkinoilta

Market Modiano on historiallisesti tärkeä matkailukohde ja se on kaupungin suurin sisämarkkina. Sen rakensi vuosina 1922-1930 kuuluisan Thessalonikin perheen italialais-juutalaisen (sefardilaisen) suunnittelija Eli Modiano.

Myyjät tarjoavat kaikkea juustosta mereneläviin ja tuoreisiin vihanneksiin. Rakennus on sisustettu uusilla ja klassisilla ravintoloilla, tavernoilla ja pubeilla. Huomaa: markkinoilla tehdään kunnostustöitä, joten tarkista, onko se auki ennen vierailua.

Käy Pellan arkeologisella alueella

Historiallinen paikka Pella, muinaisen Kreikan kuningaskunnan Makedonian pääkaupunki ja Aleksanteri Suuri, on syntynyt noin puolen minuutin ajomatkan päässä Thessalonikista. Agora, joka rakennettiin 4. vuosisadalla eaa. Ja johon kuuluu lukuisia palatseja, pyhäkköjä ja myymälöitä, perustettiin arkeologisille suurille kohteille noin 10 korttelin alueella. Pella on kuuluisa pikkukivi-mosaiikkilattiasta. Katso mosaiikkeja Dionysian Housessa ja Helen’s House of Enlistmentissä.


Vieraile upeilla rannoilla

Chalkidikin matkailualueella on useita kauniita niemimaita, ja kauniit rannat ovat lyhyen ajomatkan päässä Thessalonikista.

Kassandralla on julkisia rantoja, ylellisiä hotelleja, kylpylöitä ja golfkenttiä metsäalueilla. Ravintolat, ravintolat ja tavernat sijaitsevat myös tällä muodikkaalla alueella. Sani Beach on rakastettu hiekka, turkoosi ja ainutlaatuiset linnut. Ranta sopii hyvin.

Sithonia on tunnettu kauniista maisemistaan, rannoistaan, hiljaisista kaupungeistaan ​​ja upeasta arkkitehtuuristaan ​​ja paikoistaan. Kartalian kiviset ja rauhalliset rannat houkuttelevat turisteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *