Matkavinkit Unkariin ja hyödyllistä tietoa

Lue suosituimmat matkavinkkimme ennen kuin lähdet Budapestiin, jos olet saanut maun tästä Itä -Euroopan aarteesta ja harkitset matkaa sinne. Opit mm. Useista tarvittavista pistoketyypeistä, yleisistä välttyvistä ruokalajeista ja siitä, kuinka hyvä WiFi on. Löydät parhaat autonvuokraustarjoukset Budapestissa yksinoikeudella Cars-scanner.com.

Tarvitsenko erityisrokotuksia, jotta voin mennä Unkariin?
Ennen kuin matkustat Unkariin, tarkista lääkäriltäsi, että olet terve ja oletko saanut kaikki tarvittavat rokotukset. Kurkkumätä-, hepatiitti A- ja jäykkäkouristusrokotuksia suositellaan yleensä.

Onko Unkarin juomaveden osalta turvallista käyttää vain hanaa?
Vaikka Unkarin vesijohtovettä pidetään yleensä turvallisena juomana, kannattaa ehkä juoda pullotettua kivennäisvettä kaupoista, hotelleista ja ravintoloista ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä vatsavaivoja vastaan.

Onko kukaan käynyt Unkarissa ja onko kokemusta paikallisesta keittiöstä?
Tuore leipä, kauden vihannekset, hedelmät, maitotuotteet ja juustot ovat unkarilaisen keittiön peruselintarvikkeita. Gulassi, liha-, peruna- ja vihanneskeitto runsaalla paprikalla ja mausteilla, on ehkä tunnetuin unkarilainen ateria. Se sisältää usein kastiketta ja on sakeampaa kuin tyypillinen perunamuusia. Suosittuja ruokia ovat haudut ja vuoat, joissa käytetään usein paprikaa. Lihaa ja vihanneksia täynnä olevia nyyttejä tarjoillaan lisukkeena, mutta ne sopivat myös erinomaisesti välipalaksi mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Unkarilaiset pitävät leivonnaisista, mukaan lukien strudel, jota he kutsuvat rétesiksi. Flódni, pinottu leivonnainen, jossa on pähkinää, omenaa, unikonsiemeniä ja hilloa, on toinen suosikki jälkiruoka. Torógombóc, juustot, joissa on makeutettua juustotäytettä, tarjoillaan joko vaniljakastikkeella tai smetanalla ja sokerilla, sekä suklaapatukka, joka tunnetaan nimellä tró rudi, sisältävät molemmat makeutettua juustoa täytteenä.

Unkarilaisilla viineillä on pitkä historia, joka juontaa juurensa Rooman aikakauteen, ja monet niiden valmistukseen käytetyt rypälelajit ovat Unkarin alkuperäiskansoja. Tokaji ja härkäveri ovat kaksi Unkarin tunnetuinta viiniä. Unkarissa tuhansien vuosien ajan valmistetun oluen lisäksi yrttikatteet ja brandyt ovat suosittuja Unkarissa.

Matkalla Unkariin? Varmista, että syöt turvallisesti.
Unkarin erinomaisten puhtausvaatimusten vuoksi matkailijoilla on hyvin pieni mahdollisuus sairastua ulkomailla. Vanhojen tai alikypsien elintarvikkeiden syömiseen ei liity erityisiä terveysriskejä, mutta sinun on silti toteutettava perusturvatoimenpiteet sen (erityisesti lihan ja kalan) kulutuksen estämiseksi. On hyvä nyrkkisääntö tarkistaa, onko ruuhkaisia ​​ruokapaikkoja tai pitkä jono ulkona odottavia ihmisiä – kukaan ei odota aterioita jonossa, ellei heidän tarvitse.

Onko Unkarissa tapana antaa vihje?
Vihjeitä ei vaadita Unkarissa, vaikka on tapana jättää pieni juomaraha palveluja vastaanotettaessa. Sen sijaan, että jättäisi käteistä pöydälle, kuluttajien olisi annettava tarjoilijalle käteisrahansa ja ilmoitettava, kuinka paljon muutosta (jos on) he haluaisivat takaisin. Yleensä 10-15%: n palkkio kaikista kustannuksista on sopiva. Tasokkaissa hotelleissa kellopojat ja siivous saavat päivittäin noin 1 dollarin ja 2 dollarin tipin. Taksinkuljettajien kuljettaminen 1 dollarin läheisyydessä tai hinnan pyöristäminen on taksien ystävällinen ele.

Mitkä ovat parhaat unkarilaiset matkamuistot ostettavaksi?
Herendin posliini, loistavasti maalattu kovapastaa posliini, on yksi Unkarin tunnetuimmista vientituotteista. Herend Posliini, yksi maailman suurimmista keramiikkavalmistajista, perustettiin vuonna 1826 ja valmistaa edelleen lukuisia klassisia kuvioita herkillä kupeilla ja lautasilla sekä virtaavilla kannuilla. Maalatut munat ovat houkuttelevia koriste -esineitä ja niitä voi ostaa ympäri vuoden markkinoilla Unkarissa, mutta ne ovat erityisen suosittuja pääsiäisenä.

Perinteinen unkarilainen paita on erinomainen tapa pistää elämääsi asuun. Folkfestivaalit ja tanssitapahtumat ovat suosittuja paikkoja nähdä ihmisiä, jotka käyttävät näitä värikkäitä etnisiä asuja. Pöytäliinat ja tyynynpäälliset, jotka on brodeerattu perinteisillä unkarilaisilla kuvioilla, ovat saatavilla myös niille, jotka eivät halua käyttää niitä.

Jos olet juoppo, pullon viiniä tai olutta Unkarista kotiin ottaminen on loistava tapa muistaa matkasi. Molemmat ovat halpoja ja silti korkealaatuisia. Lisäksi perinteinen unkarilainen juoma on Palinka, tislattu ja fermentoitu hedeliemi (usein luumu, mutta saatavana myös persikasta, aprikoosista, päärynästä, omenasta ja kirsikasta).

Onko Unkarissa paljon ilmaista WiFi -yhteyttä?
Yleisesti ottaen WiFi on saatavilla ja nopea lähes jokaisessa hotellissa, ravintolassa, kahvilassa ja baarissa sekä ostoskeskuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *