Aloittelijan opas Prahaan

Onko tämä ensimmäinen vierailusi Prahassa? Olemme koonneet tämän oppaan varmistaaksemme, että tiedät kaiken, mitä Tšekin tasavallan pääkaupungista Prahasta on tiedettävä. Olemme tehneet tämän oppaan, jotta lomastasi Prahaan, Tšekkiin olisi miellyttävämpää.

Yksi Euroopan tunnetuimmista matkailukohteista on Praha, historiallinen kaupunki, josta olemme erittäin ylpeitä.

Matkustajat eri puolilta maailmaa järjestävät Eurooppa -reittinsä Prahan vierailun ympärille, koska City of Hundred Spiersillä on niin paljon tarjottavaa arkkitehtuurin ja kulttuurin suhteen.

NIMET JA SANASTO Praha tunnetaan monina eri niminä sen maantieteellisen sijainnin vuoksi Euroopan keskellä. Toinen suosittu lempinimi on Sadan tornin kaupunki (vaikka viimeisimmän laskelman mukaan Prahassa on yli tuhansia torneja).

On melko harvinaista löytää uutisissa viittauksia Kultaiseen kaupunkiin, mutta nimimerkin alkuperä on edelleen mysteeri.

Praha tunnetaan ”sadan tornin kaupunkina” monien torniensa vuoksi.

KIELI
Tšekissä puhumme tšekkiä, ja luultavasti et ymmärrä sanaakaan.

Ihmiset ovat verranneet kieltämme venäjään ja puolaan, mutta emme voi kommunikoida huolimatta sävyn ja ääntämisen samankaltaisuudesta. Aakkosemme sisältää enemmän kirjaimia kuin englantilainen, koska käytämme diakriittisiä kirjaimia. Tsekin kieltä on erittäin vaikea hallita, koska käytämme sitä.

Yleisimmin puhutut ja ymmärretyt kielet Saksassa ovat englanti ja saksa, erityisesti nuoremman väestön keskuudessa.

Prahan matkailualalla ei ole paljon kielimuuria; näin ei kuitenkaan aina ole.

VALUUTTA
Käytämme edelleen Tšekin korunaa, vaikka Tšekki on Euroopan unionin jäsen (Crown).

Maksaminen dollareilla tai euroilla on mahdollista useimmissa matkailukohteissa, vaikka valuuttakurssi on usein epäsuotuisa, joten on parempi nostaa käteistä, vaihtaa rahaa tai käyttää luottokorttia. Lähes kaikki hyväksyvät nyt luottokortit maksuvälineenä, vaikka pienet yritykset saattavat silti tarvita käteistä.
Tšekin valuutta on jaettu kolikoihin ja seteleihin (1, 2, 5, 10, 20, 50 korunaa) (100, 200, 500, 1000, 2000, 5000).
Hinnat pyöristetään ylös- tai alaspäin, koska emme enää käytä penniäkään.


RAHAN SIIRTO
Prahassa, kuten kaikissa muissakin Euroopan kaupungeissa, on turismiin liittyviä ongelmia. Suosittelemme menemään pankkiin, jos haluat vaihtaa rahaa.

Tämän seurauksena suuri osa Prahan valuutanvaihtopisteistä (etenkin kaupungin keskustassa) tunnetaan epäeettisistä liiketoimintatavoistaan, ja olemme usein hämmentyneitä valuuttakursseista, joita ne antavat varomattomille matkailijoille.

Huomaa, että Tšekin tasavallassa on uusi lainsäädäntö, jonka mukaan voit peruuttaa sopimuksen, jos huomaat, että valuutanvaihtajan virkailija on johtanut sinua harhaan tai olet löytänyt paremman tarjouksen muualta. Sinulla on kolme tuntia aikaa palauttaa ja älä unohda kantaa kuittia.

MITÄ TEHDÄ PRAAGISSA JA MISSÄ PYSYY
Prahan erinomaisen julkisen liikenteen ansiosta voit pysyä melkein missä tahansa ja silti kävelymatkan päässä historiallisesta keskustasta. Jos kuitenkin käyt ensimmäistä kertaa kaupungissa, oletamme, että haluat mieluummin olla kaiken ytimessä, joten sinun ei tarvitse huolehtia työmatkoista.

Kävelymatkan päässä kaupungin ytimestä olemme valinneet kolme kaupungin hienointa hotellia jokaiseen hintaluokkaan.

Hostel Boudnik tarjoaa siistejä yhteisiä tiloja ja ilmaisen internetin, ja se on erinomainen valinta niille, joilla on budjetti ja jotka etsivät yöpymispaikkaa lähellä kaupungin sydäntä.

Budjetti | Nyx Hotel Prague – Budjettiluokasta on vaikea valita vain yksi hotelli, koska niitä on niin paljon, mutta tämä hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa, erottuu joukosta erottuvan tyylinsä vuoksi.

Ylellinen hotelli muinaisessa luostarissa lähellä Prahan linnaa, Augustine Prague tarjoaa tyylikkäästi sisustettuja huoneita ja sviittejä, joista on upeat näkymät kaupunkiin.

Eksklusiivisia alennuksia suoraan hotelleista ja maailmanlaajuisista varausjärjestelmistä – löydät kaikki erikoistarjoukset ja säästät jopa 80% Hotels-scanner.com -sivustolta.

MISTÄ SAA RUOKAA
Jos et ole koskaan syönyt tšekkiläistä ruokaa, Praha on täydellinen paikka tehdä se. Saksalaisia ​​ja unkarilaisia ​​vaikutteita voidaan nähdä monissa perinteisen ruoan osissa.

Ateriat, jotka koostuvat lihasta, nyytistä, kastikkeesta ja/tai kaalista, ovat normaaleja. Epämiellyttävästä maineestaan ​​huolimatta tšekkiläinen ruoka on todella hyvää. Kuitenkin, ellet halua aktiivisesti lihoa, sinun ei pitäisi syödä sitä joka päivä.

Perinteisiä ruokia ovat gulassi, paahdettu sika nyyttejä ja kaalia sekä marinoitua ulkofileetä kermassa nyytit tai tilli kermainen kastike (katso alla oleva kuva), jonka Martin ja minä valmistimme liian kauan sitten. Tarjoamme mielellämme myös gulassiä nyytien ja kaalin kanssa.

Lisävinkki: Paistettu juusto perunoiden ja majoneesin kanssa on tšekkiläinen kova ydin, jota jotkut rakastavat ja toiset inhoavat (smazeny syr). Sinun pitäisi kokeilla sitä ja kertoa meille, mitä mieltä olet siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *