Sisäpiirivinkkejä Turkkiin matkustamiseen

Siellä missä Eurooppa kohtaa Aasian, löydät ihanteellisen sekoituksen näitä kahta… Turkki. Saatat olla tuttu Turkkiin, koska sosiaalisessa mediassa on monia valokuvia Kappadokiasta, sen luolataloista ja taivaasta, joka on täynnä kuumailmapalloja. Mutta Turkissa on paljon muutakin kuin miltä näyttää! Turkki on yksi maailman vierailluimmista maista monipuolisten maisemiensa ja eloisan kulttuurinsa ansiosta. Nämä sisäpiirivinkit antavat sinulle käsityksen siitä, mitä sinun pitäisi tietää ennen kuin vierailet Turkin upeassa kansakunnassa, jotta lomasi sujuisi hyvin!
Yli 34158 hotellia Turkissa on varattavissa online-varauksiin jopa 70 %:n erikoisalennuksella. Hotelhunter auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset vertaamalla hintoja kaikista suosituista varausjärjestelmistä kerralla. Istanbulissa keskimääräinen hotellivaraushinta on 35 euroa per yö.

Haluat ehkä hankkia kielisovelluksen.
Kun vierailet Turkissa, saatat yllättyä kuullessani, että monet ihmiset eivät osaa englantia. Todellisuudessa vain 17 % ihmisistä siellä osaa puhua englantia ja vielä harvemmat osaavat puhua sitä oikein. Vaikka ranskan ja saksan puhujia voi löytää Istanbulista, on hyvä idea ymmärtää turkin perussanastoa. On olemassa useita sovelluksia, joiden avulla voit puhua englanniksi tai äidinkielelläsi ja kääntää sitten sanomasi haluamallesi kielelle. Näistä voi olla hyötyä Turkissa! Tarjoamme myös yksinkertaisen oppaan vähintään kymmenellä turkkilaisella termillä, jotka sinun tulee tuntea:

Merhaba = Hei Selam = Hyvää huomenta Günaydn =
Hyvää iltaa, yi akşamlar
Güle güle = Jäähyväiset
Hayir = Ei, Evet = Kyllä
Kiitos = Teşekkürler
Anteeksi, Afedersiniz
Paljonko se on, Ne kadar?
Auringonlaskunäkymä turkkilaiseen kaupunkiin
Ennen kuin lähdet Turkkiin, opi muutama turkkilainen lause!
Tutki turkkilaista katuruokakulttuuria.
Yksi suosittu sisäpiiriehdotus on ottaa kaikki irti turkkilaisesta katuruokaskenestä. Turkki on ravinnon taivas, jossa ruoka on jopa ravintoloissa melko edullista. Erilaisia ​​herkkuja myyviä katumyyjiä on kaikkialla, varsinkin kaupungeissa… et koskaan jätä nälkäiseksi vieraillessasi Turkissa! Turkki on myös tunnettu laajasta kasvisruokalistastaan. Jotkut parhaista katuruoista maisteltaviksi ovat:

Kokerec’s (maustettu lampaansuoli)
Simit (tunnetuin katuruoka – seesaminsiemenbagel-herkku)
Kumpir (uuniperunat)
Borek (perinteinen juustolla, pinaatilla, lihalla tai perunalla täytetty ruokalaji)
Midye (täytetyt simpukat – tavataan erityisesti rannikkokaupungeissa)
Pidä silmällä liikennetilannetta.
Jos aiot vuokrata ajoneuvon Turkista, muista, että kaupungeissa ajaminen voi olla stressaavaa. Vaikka ajaminen Turkissa on täysin mahdollista ja melko yksinkertaista, se ei välttämättä ole juuri sitä, mihin olet tottunut. Pienillä käytävillä ja odottamattomilla kaarteilla sinun tulee ajaa erittäin varovasti. Autolla ajaminen on sitä vastoin kiistatta hienoin tapa nähdä kaikki Turkin tarjonnasta. Turkin julkinen liikenne on kuitenkin erinomainen, ja näet paljon, vaikka valitsisit tämän valinnan! Jalankulkijana ole tietoinen ympäristöstäsi ja tarkista molempiin suuntiin ennen kadun ylittämistä! Pysy turvassa, jos et ole kuullut sitä tarpeeksi!
WiFi edellyttää usein turkkilaisen puhelinnumeron käyttöä.
Wi-Fi:n käyttö julkisissa tiloissa edellyttää usein turkkilaisen puhelinnumeron käyttöä rekisteröitymiseen. Tietenkin internetyhteys on yleensä saatavilla majoituksessasi, mutta siitä voi tulla ongelma, kun olet ulkona. Hanki turkkilainen SIM-kortti tai pyydä ystävääsi, jolla on turkkilainen puhelinnumero, auttamaan sinua!
Turkki on shoppailijan paratiisi!
Olipa kyseessä Istanbulin Grand Bazaar tai pieni tori, turkkilaiset tuotteet ovat vain upeita. Hyödynnä tämä tilaisuus, jos pidät shoppailusta! Lisäksi kustannuksista ei kannata kirjoittaa kotiin. Voit nimetä sen: kuparikäsityöt, maalaukset, keramiikka, kirjat, matot, korut, tyynyt, romaanit… Lisäksi tinkiminen tai neuvotteleminen on Turkissa tavallista, joten saatat todella yrittää saada hyvän tarjouksen kaikista hauskoista tavaroista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *