Maukas Montenegron ruoan maailma

Unohda vaatimaton gourmet-ruokailu; Montenegron keittiö on terveellistä, luomuruokaa ja ihanan yksinkertaista. Montenegro tarjoaa ruokia, jotka sopivat rauhalliseen siniseen Adrianmereen ja Kuka Koritan karuihin huippuihin.
Tässä on 9 tyypillistä montenegrolaista ateriaa, jotka ovat yhtä kauniita kuin maan luonnollinen loisto ja jotka sinun tulee syödä vierailusi aikana.
Autovuokraamo Cars-scanner tarjoaa mahdollisuuden vuokrata auto Montenegrosta edulliseen hintaan. Vuokraa auto Montenegrosta mukavaan liikkumiseen ympäri maata.

1. Crni Roit (musta risotto)
Nautitko Kotor Rivieran syvän sinisistä aalloista tai kierteletkö Budvan muinaisessa satamassa? Etsi rantakahvila ja ihaile maisemia syödessäsi runsaan annoksen mustaa risottoa.
Kalmari- tai seepiamuste antaa risotolle sen värin (ja herkullisen maun). Lisää seokseen upeita kalmareita tai simpukoita, niin saat upean montenegrolaisen ruokailukokemuksen.

2. Cevapi
Miten tätä selkeästi balkanista ruokaa kuvailisi? Cevapi ovat pohjimmiltaan pieniä makkaramaisia ​​pihvejä maustetusta sianlihasta. Caepi, joka voidaan tehdä sian-, lampaan- tai kanalihasta, voidaan vartata ja grillata sipulin tai paprikan kanssa. Paikalliset kuitenkin muotoilevat niistä joskus käsin maalaismaisia ​​lihapullia ja tarjoilevat paksun tomaatti-kurkkusalaatin kanssa.
Tarjoa lopuksi erilaisten dippien ja lämpimien välimerellisten leivonnaisten kera, jotta saat parasta montenegrolaista katuruokaa.

3. Burek
Burek on erinomainen valinta nopeaan ja yksinkertaiseen aamiaiseen tai tyypilliseen montenegrolaiseen välipalaan. Nämä petollisen perusleivonnaiset ovat enemmän upeita, ja niitä löytyy melkein kaikista Montenegron leipomoista.
Harkitse jauhelihalla tai juustolla täytettyä Balkan-tyylistä leivonnaista, joka on paistettu hiutalemaisella phyllo-taikinalla ja tarjoillaan voimaisina kierteinä tai kultaisina viipaleina. Sopii hyvin kahvikupin kanssa.
Burek voidaan täyttää myös pinaatilla, sienillä tai perunoilla. Lyömme vetoa, että sinulla on enemmän kuin yksi!

4. Palinke (pannukakkuja)
Montenegron ruokalista ei tietenkään olisi täydellinen ilman vähintään yhtä jälkiruokaa. Olisimme voineet syödä montenegrolaista kakkua (kolai) tai baklavaa, mutta me ihailemme pörröistä pannukakkua.
Palainke tai montenegrolaiset pannukakut täytetään suklaalla, hillolla, banaanilla tai manteleilla tai yksinkertaisesti jauhetaan sokerilla. Jälleen kerran, yksinkertaisuus on avain huippuosaamiseen.
Ruoalla on tärkeä osa Montenegro-lomallasi, olitpa koskenlaskua Tara-jokea pitkin tai vilvoittelemassa Durmitorin kansallispuiston jäätikköjärvissä. Nauttia!

5. Njeguski-pihvi
Njeguski-pihvi nostaa Njegui prosciutton perinteisten montenegrolaisten keittiöiden uusiin korkeuksiin.
Njeguski-pihvi on samanlainen kuin ranskalainen cordon bleu. Vuoraa sian- tai vasikanleikenne prosciutolla ja kajmak-juustolla ennen käärimistä, leivitystä ja paistamista täydelliseksi. Se sopii hyvin tuoreiden kasvisten, rapeiden perunoiden ja pullon montenegrolaista viiniä kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *