Ainutlaatuista tekemistä Karlovy Varyssa – Tšekin tasavallassa

Karlovy Varyn kaupunki on nimetty keisari Kaarle IV:n mukaan. Legendan mukaan hän rakennutti kaupungin 1300-luvun lopulla löydettyään kuuman lähteen, jonka parantava vesi oli korjannut hänen vaurioituneen jalkansa. Carlsbadin ja sen kylpylöiden suosio kasvoi koko 1600-luvun ajan, jolloin siellä kävi enimmäkseen varakas aristokratia Venäjältä, Puolasta ja Sachsenista. Pietari Suuri oli Karlovy Varyn kuuluisin vierailija. Kaupungissa on vuosien varrella ollut lukuisia tunnettuja vierailijoita, kuten Goethe, Ludwig von Beethoven ja Chopin. Mitä sinun pitäisi tehdä Karlovy Varyssa?
Yli 5 parasta retkiä Karlovy Varyssa varaa verkossa osoitteessa foxiepass.com! Ammattitaitoiset oppaat, kohtuulliset hinnat ja kätevät turistireitit. Hinnat alkaen 24 €.

Vieraile luonnollisissa kuumissa lähteissä.
Erilaiset mineraalilähteet ovat epäilemättä suurin vetonaula Karlovy Varyssa vieraileville vierailijoille. Lämpölähteiden parantava vesi on yleisön saatavilla 15 kuuman lähteen kautta, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Tästä kivennäisvedestä ainutlaatuisen tekee se, että sillä on terapeuttisia ominaisuuksia nautittaessa. Vesi sisältää erilaisia ​​alkuaineita ja kivennäisaineita, ja sen juomisella pitäisi olla suotuisa vaikutus koko ruoansulatuskanavaan. Lisäksi monet kuumat lähteet vaihtelevat lämpötilassa 30 ºC:sta 72 ºC:seen, ja niiden kaasutasot vaihtelevat, mikä johtaa selkeisiin lääketieteellisiin etuihin.
Vierailu kaikissa 15 mineraalilähteessä on loistava tapa tutustua ja nähdä kaupunki, sillä ne kaikki sijaitsevat upeimmissa rakenteissa, ja se on kiistatta ainutlaatuinen tapa tehdä Karlovy Varyssa.

Osta keraaminen kuppi ja nauti terapeuttisista vesistä.
Kävimme Karlovy Varyyn viikonloppuna helteisenä kesäpäivänä. Monet ihmiset lähtivät kävelylle ympäri kaupunkia, jokaisella oli oudon näköinen kuppi ja siemaillen vettä lämpölähteistä. Tämä kuppi näyttää olevan klassisesti muotoiltu keraaminen kuppi, joka on suunniteltu erityisesti kuuman lämpöveden juomiseen, koska se ylläpitää lämpötilaa ja CO2-tasoja. Siinä on pieni putki, joka toimii samalla tavalla kuin olki. Meillä on pieni, koska ne ovat saatavilla kaikkialla kaupungissa. Ei tuntunut hyvältä täyttää vesipulloa, kun kaikki muut joivat näistä ihanista posliinikupeista. Niissä on upeita piirroksia, ja ne ovat erinomainen muisto, samalla kun ne vievät vähän tilaa matkatavaroissasi.
Kun olet saanut kupin, voit aloittaa kaupunkikierroksesi löytääksesi kaikki 15 lähdettä ja maistellaksesi terapeuttista vettä. Ainutlaatuisten parantavien vaikutusten vuoksi on suositeltavaa käydä lääkärin vastaanotolla ennen hoidon aloittamista. Siitä huolimatta sinun pitäisi kokeilla tätä vettä. Siinä on selkeä rikkipitoinen maku, ja kuuman veden siemaileminen pilin kanssa tuntuu oudolta. Kaiken kaikkiaan terapeuttisen veden siemaileminen perinteisestä kupista on loistava tapa viettää aikaa Karlovy Varyssa.

Karlovy Varyn kuuluisat kuuman lähteen pylväikköt
Karlovy Vary on kuuluisa upeista ja siroista pylväikköistä. Jokaisella viidestä majesteettisesta pylväikköstä on oma erillinen arkkitehtuurinsa ja tyylinsä, ja niissä kaikissa on osa kuumia lämpölähteitä.
Mill Colonnade Karlovy Varyssa on sekä suosituin että upein. Se on 132 metriä pitkä ja siinä on 124 korintialaista pylvästä koko pituudeltaan. Se valmistui vuonna 1881. Sen katon alla on viisi mineraalilähdettä ja se tarjoaa kauniin kävelykadun puolelta toiselle samalla kun nautit kupillisen terveellistä vettä. Pylväikkön toisessa päässä seisoo ylpeänä 4 metriä korkea keisari Kaarle IV:n hiekkahahmo.
Park Colonnade, Castle Colonnade, Hot Springs Colonnade ja Market Colonnade ovat muita pylväiköitä. Korkein ja kuumin lähde sijaitsee Hot Spring Colonnadessa, joka on nykyaikainen rakennus. Paine saa jousen nousemaan vain 12 metriä.

Osta pullo Becherovkaa museosta.
Becherovkaa, joka tunnettiin aiemmin nimellä Karlsbader Becherbitter, kutsutaan usein ylimääräiseksi ”jouseksi”. Se on Tšekin tasavallan kansallinen alkoholijuoma. Becherovka valmistetaan salaisella kaavalla, joka sisältää yli 20 erilaista yrttiä. Yhtiön mukaan vain kaksi henkilöä tietää salaisen kaavan, ja toinen heistä valmistaa salaisen yrttiseoksen kerran viikossa.
Museo on vierailijoiden käytettävissä ja tarjoaa erilaisia ​​retkiä. Se kuljettaa sinut ajassa 200 vuotta taaksepäin. Tulimme liikkeen sulkemisen jälkeen, mutta onneksi se oli edelleen auki. Joten valitsimme pienen pullon yrttipurua. Siinä on miellyttävä maku ja sitä kannattaa kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *